Bankacılık ve finans konularında temel düzeyde bilgi vermek için kurulmuş blog sitesi.

22 Şubat 2018 Perşembe

Finansal Tablolar Analizi Nedir

Finansal Tablo:  Muhasebenin işletmede meydana gelen ve parayla ifade edilebilen nitelikteki bilgileri kaydedip sınıflandırarak ürettiği finansal bilgilerin , başta ortaklar ve alacaklıları olmak üzere işletme ile ilgili çıkar gruplarına sunmak için hazırlamış olduğu raporlara finansal tablo adı verilmektedir.

veya 



işletmelerin finansal durumlarını finansal performanslarını nakit akışlarını ve bunlardaki değişimleri belirlemek değerlendirmek ve geçmiş yıl verileri ile yada diğer işletmelerin verileri ile karşılaştırmak için hazırlanan raporlara finansal tablo adı verilmektedir .


Finansal Analiz : Finansal tablolarda yer alan çeşitli kalemleri arasında karşılaştırmalar , yüzdeler ve oranlar yardımıyla ilişkiler ortaya çıkarmak ve bu ilişkilerin ölçülmesi ve yorumlamasını  yaparak elde edilen sonuçları çıkar gruplarına sunma faaliyetlerine finansal analiz adı verilir . 
Finansal tablolarda yer alan bilgilerin finansal analiz teknikleri ile yorumlanması ve elde edilen sonuçların ilgili çıkar gruplarına sunulması faaliyetleridir . 

Bilanço Nedir . İşletmelerin belirli tarihteki varlıkları ve bu varlıklar elde edebilmek için kullandığı kaynakların belli bir düzen içinde gösteren tablolardır .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder