Bankacılık ve finans konularında temel düzeyde bilgi vermek için kurulmuş blog sitesi.

28 Mart 2017 Salı

Hisse Senedi Nedir ? Nasıl Alınır ?

Hisse nedir ?

Hisse büyük sermaye şirketlerinin ortaklarına sermaye paylarını belgelendirmek amacı ile verilen değerli evraktır. 

Nasıl alınır ?

Bankalar , forex şirketleri ve yatırım şirketleri ile hisse alım satımı yapabilirsiniz . Bu yazımızda banka uygulamasından nasıl hisse senedi alırız onu anlatacağız . İş bankası uygulaması kullanılarak nasıl hisse senedi alınır ?
İŞCEP UYGULAMASI
İş bankası uygulamasına giriş yaptıktan sonra yatırım bölümüne giriyoruz .Yatırım bölümünde sadece hisse değil diğer yatırım kanallarına da ulaşabiliriz. Devlet tahvili alabilir satabiliriz.


Yatırım


Kuyumcuya gidip altın almaya veya döviz almaya gerek yok . Günümüz teknolojileri bunları tek dokunma ile rahatça alıyor ve istediğiniz zaman satmanıza imkan tanıyor .
Yatırım kısmından hisse senedi al kısmına giriyoruz ayrıca mobil borsa kısmından hisse senetlerini canlı olarak izleyebilirsiniz.
Hisseler
Yatırım kısmına girip hisse senedini çektikten sonra hisse alış diyoruz ve karşımıza hisseler çıkıyor . Bu kısımda almak istediğimiz hisseyi şeçiyoruz .
Hisse alış emri
En önemli kısıma geldik . Bu ekranda fiyat kısmına hisseyi kaç tl den almak istediğinizi yazıyorsunuz . Senet adedi kısmına kaç adet almak istediğinizi yazıyorsunuz . Hisse sizin almak istediğiniz seviyeye geldiğinde banka sizin adınıza o hisseyi otomatik olarak alır . Bu olay satıştada aynıdır. Satmak istediğiniz fiyatı girersiniz hisse yükseldiğinde banka otomatik olarak satar ve size kar kazandırır. Hisse alım satımı yaparak para kazanmak mümkündür . Herkese iyi kazançlar .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder